Helge fødselsdag

Veteranfærgen M/S Helge 100 år

Photo: Mads Claus Rasmussen

I år fejrer veteranfærgen M/S Helge en stor milepæl: 100 år på vandet

I år fejrer veteranfærgen M/S Helge en stor milepæl: 100 år på vandet. Gennem årtierne har M/S Helge været vidne til historie, båret passagerer og fragt, og været en levende del af kystsamfundene.

I 100 år har M/S Helge sejlet sundet tyndt, og færgen er et levende stykke maritim historie, som også er et vartegn for Svendborg. Sejlturen med Helge varer ca. to timer, og tager sine passagerer med rundt i det smukke øhav langs de sydfynske kyster og ud under den imponerende Svendborgsundbroen.

Når du besøger Svendborg, er en tur med Helge et perfekt udgangspunkt for at se byen og området fra sin mest maleriske vinkel: vandet.

Helge m flag, Svendborg

Photo:Geir Hauksson

Sommeraktiviteter

Henover Helges sejlsæson 2024 kan du i anledning af 100-års jubilæet komme til forskellige aktiviteter med, på eller om M/S Helge.

Stella maris
Photo: VisitFyn

Ny fartplan

’Man er aldrig for gammel til at prøve noget nyt’, og netop i år under Helges 100-års jubilæum sejler det gamle veteranskib nye veje i Svendborgsund.

Med to nye stop ved hhv. Honnørkajen i Svendborg og Stella Maris ved Kogtved, får passagererne nu også den smukke tur ud under Svendborgsundbroen og ud til Svendborg Vest med.

MS Helge foran Svendborgsundbroen
Photo: Knud Mortensen

Aftenture

På særlige aftenture i løbet af sommeren, vil guider fra Svendborg Museum udfolde temaet ”Hvis Helge kunne tale”, og fortælle historier om de sidste 100 års begivenheder langs Svendborgsund - fra snerpede badegæster og brobyggere til forfattere og værftsarbejdere.

MS Helge
Photo: Svendborg Havn

Udstilling på kajen

På Helges anløbskaj i Svendborg kan du dykke ned i historiske billeder og få et indblik i Helges fascinerende 100-årige historie.

Helge på sundet sommer
Photo: Knud Mortensen

100-års øllen

I anledning af den runde fødselsdag, har det lokale bryggeri, Svendborgsund Bryghus, specialfremstillet en 100-års fødselsdagsøl. Den kan bl.a. nydes på aftenturen på Helge med ølsmagning, og købes ved lokale forhandlere.

M/S Helge klokke
Photo: VisitSvendborg
M/S Helge
Photo: Knud Mortensen

24. juli - stor fødselsdagsfejring

M/S Helges officielle 100-års fødselsdag er d. 24. juli 2024, og der er i den anledning lagt et stort fødselsdagsprogram, hvor alle er inviteret til at komme og være med til at fejre Helge.

Helge fødselsdag
Photo: Mads Claus Rasmussen

Peder Most Garden koncert

Svendborgs bygarde, Peder Most Garden, går gennem byen og spiller op på Helges kaj, når M/S Helge kommer ind fra første sejltur kl. 12.

MS Helge
Photo: Svendborg Havn

Fest på kajen

Der er gratis kaffe og kagemand på havnen ved Helges anløbskaj, hvor der på dagen også er stillet telt op,  pyntet op med flag og festlig stemning og levende musik. Alle er velkomne.

Helge med til Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe

Når Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe slutter i Svendborg den 26. juli vil Helge byde træskibene velkomne i Svendborg havn, og tude med hornet.

Share your moments from Svendborg with us: