Æbleræs

Æbleræset er en elsket tradition i Svendborg. Hvert år, fredag før efterårsferien, lastes de gamle skibe fra hele øhavet med æbler fra Troense. Bagefter sejler de i samlet flok til Sejlskibsbroen og Maritimt Centers pakhus i Svendborg, hvor alle æblerne sælges over skibssiderne om lørdagen fra kl. 9.00.

Program

Fredag d. 12. oktober 2018
Fælles morgenmad for skippere, besætning og gæster i Rudkøbing
Kl. 11.30 er der afgang mod Troense, hvor beboerne står klar med årets æblehøst, der lastes på skibene. Om aftenen er der præmieoverrækkelse og æbleflæsk i Troense for skibenes besætninger.

Lørdag d. 13. oktober 2018
Kl. 9.00-15.00 Træskibene lægger til ved Sejlskibsbroen, hvor skipperne kappes om at sælge æbler over skibssiderne. Havnepladsen omdannes til et efterårsmarked. Æbler presses til most, de ærøske pandekager står og syder på store pander og der er boder med alt godt fra øhavet. Igen i år er der gratis glaserede æbler til børnene.
Indenfor i det hyggelige pakhus er der musik og mulighed for at købe æbleflæsk, øl og vand, kaffe og kage. Maritimt Centers Venneforening. er værter.

Kom til sildebord med skipperne
Kl. 13 dækker vi op til Sildebord, hvor alle er velkomne til at fejre afslutningen på sæsonen sammen med skippere og besætninger fra alle træskibene.
Spisebilletter til 50 kr. kan købes på dagen i Pakhuset.