A Whole Day: Visit the Islands of the South Fyn Archipelago

Photo: SvendborgEvent

The small island ferries depart Svendborg several times a day. If you manage to get out of bed early, you can make it to both Skarø and Drejø in one day.

The small island ferries depart Svendborg several times a day. If you manage to get out of bed early, you can make it to both Skarø and Drejø in one day.

Hop on the ferry in Svendborg, Faaborg, or Rudkøbing and enjoy the stunning ferry trip through Svendborgsund. The archipelago is a calm and serene world of its own. Each island has its own unique history and scenery, though they also have some things in common: splendid coastal nature and islanders eager to give you a warm welcome.

Skarø og Drejø

Færge
Højestene

Sejltid
Svendborg - Skarø: 35 min.
Svendborg - Drejø: 1 time og 10 min.
Skarø - Drejø: 35 min.

Fartplan
Se fartplanen her

 

Photo:Lasse Jensen

Første stop: Drejø

Start dagen med den tidligste færgeafgang om morgenen og sæt kurs mod Drejø som første stop. På øen kan du leje cykler, og derefter begive dig ud på Kyststien, der snor sig langs sydkysten af Drejø med vandet som følgesvend. Undervejs passerer du blandt andet Bækskildestranden, som er øens mest attraktive badested. Et must er også at cykle til øens vestligste og højeste punkt, klinten ved Næbbesodde, hvorfra du kan nyde en betagende udsigt over Øhavet. Slut af med en lækker frokost på den hyggelige sommerrestaurant Spiseladen, der byder på retter lavet af hjemmedyrkede og lokale råvarer, inden turen går videre mod Skarø.

Photo: Knud Mortensen
Skilte på Drejø
Photo: VisitSvendborg

Andet stop: Skarø

Tag med Højestene-færgen videre til Skarø og tilbring resten af eftermiddagen her. Følg den afmærkede sti langs kysten mod nord og drej ind mod Skarø By. Et besøg på Skarø Is- og Gårdcafé er et must, beliggende kun 600 meter fra havnen. Her kan du forkæle dig selv med den økologiske Skarø-is, fremstillet med ingredienser som birkesaft og sukkertang. Du kan også nyde eftermiddagskaffen i de hyggelige omgivelser. Afslut dagen med at stige ombord på færgen tilbage til Svendborg.

Photo:Mette Krull More

Ærø

Færge
Ærøfærgen

Sejltid
Svendborg - Ærøskøbing: 1 time og 15 min.

Fartplan
Se fartplanen her

Photo:Knud Mortensen

En dag på Ærø

 

Tag på en dagsudflugt til Ærø og få en uforglemmelig oplevelse af øens højdepunkter. Vi anbefaler at udforske øen på cykel, da det giver dig stor frihed og en tæt forbindelse til den smukke natur. Cykler kan lejes både i Svendborg og på Ærø. Sørg for at tage færgen tidligt om morgenen, så du får mest muligt ud af din tid på øen.

Begynd dagen med en afslappet spadseretur gennem de brostensbelagte gader i Ærøskøbing. Gør f.eks. et stop ved Den Gamle Købmandsgård, hvor du kan nyde en fremragende kop kaffe fra det bæredygtige ærøske risteri, Dynamo, og tage lidt økologiske hjemmebagte kager med på turen. Slentr videre gennem byens maleriske kvarterer med deres karakteristiske klatreroser og farverige by huse.

Fortsæt på cykel langs kysten mod syd, indtil du når Marstal. Oplev stemningen i den maritime by, nyd en frokost på en af de hyggelige caféer, f.eks. Marstang Café og Bar, og tag derefter ud til landtangen Eriks Hale, hvor du kan tage en forfriskende dukkert. Hop på cyklen og følg ruten til Voderup Klint, hvor du kan nyde en betagende udsigt.

Vend tilbage til Ærøskøbing og afslut dagen med en tidlig aftensmad, f.eks. på Arnfeldt Hotel & Restaurant. Her kan du forvente en unik gastronomisk oplevelse med fokus på lokale råvarer og råvarer sanket fra den ærøske natur. Sørg også for at afsætte lidt tid til en tur ned til Vesterstrand for at beundre de charmerende, farverige badehuse langs kysten, inden turen går hjem til Svendborg igen.

Ærø strret
Photo: Knud Mortensen
Ærø
Photo: Knud Mortensen

Hjortø

Færge
Hjortøboen

Sejltid
Svendborg - Hjortø: 1 time

Fartplan
Se fartplanen her

Photo:Knud Mortensen

Hjortø

Tag med den lille færge fra Svendborg Havn til Hjortø, hvor pladsen er begrænset til én bil og 12 passagerer. Efter en malerisk times sejlads gennem Svendborgsund og forbi Skarø, ankommer du til Hjortø.

På øen åbner sig vandet til alle sider, og du er aldrig mere end nogle få hundrede meter fra de blide kystlinjer. Det er en ø af beskeden størrelse, hvor hverken købmand, kro eller kirke præger landskabet. Til gengæld er her et rigt fugleliv og en uovertruffen fred og ro. Gå en tur rundt om Hjortø, hold stop ved vandkanten og markerne, og kig efter havørne, gærdesmutter og lyt efter de sjældne klokkefrøer. Se harerne springe over markerne, og de græssende gæs og andre dyr, der trives på den stille ø.

Hvis du er eventyrlysten nok til at vove dig ud i vandet, venter en unik oplevelse på dig. Vad til den lille ø, Hjelmshoved, nord for Hjortø. Tag badetøjet og badeskoene på, bær din madkurv på hovedet og nyd frokosten midt i Det Sydfynske Øhav på Hjelmshoved, før du vader tilbage til Hjortø. Besøg museet på havnen, og forkæl dig selv med en is, inden du vender tilbage til Svendborg.

Bemærk: Både nordspidsen af Hjelmshoved og den vestlige spids af Hjortø er fredet, og der er ingen adgang fra den 1. marts til den 15. juli.

Read more about the islands of the South Fyn Archipelago

Skarø beach
Skarø
Drejø  directory
Drejø
Hjortø
Hjortø
Tåsinge
Tåsinge

Share your moments from Svendborg with us: